اکبر گنجی در نامه خود نوشته است که انتخابات آزاد در نظام جمهوری اسلامی بیمفهوم است زیرا «مطابق اصل ۱۱۰ قانون اساسی ایران، اکثریت قدرت و اختیارات در دست رهبر و نهادهای تحت امر اوست.» گنجی تاکید کرده است که اختیارات واقعی رهبر در عمل حتی از اختیارات قانونی او در متن قانون اساسی هم بیشتر است، «زیرا مطابق اصل ۹۸ قانون اساسی ایران، تفسیر قانون اساسی با شورای نگهبان است که خود منصوب رهبر است. شورای نگهبان اختیارات رهبر را به آنچه در متن قانون اساسی آمده است محدود نمیداند و مدعی است که دایره اختیارات رهبرجمهوری اسلامی هیچ محدودیتی ندارد».
اکبر گنجی با برشمردن محدویتهای موجود برای گزینش نمایندگان واقعی مردم یادآور شده است که «شورای نگهبان در انتخابات مجلس کنونی حدود ۲۰۰۰ تن از داوطلبان واجد شرایط را رد صلاحیت کرد و به آنان اجازه شرکت در انتخابات را نداد. در انتخابات اخیر ریاستجمهوری نیز شورای نگهبان صلاحیت ۴۷۱ نفر را رد کرد و فقط صلاحیت چهار تن را که طی سه دهه گذشته از مسئولان اصلی نظام جمهوری اسلامی بودهاند، تأیید کرد. و از میان این چهار تن، رهبر جمهوری اسلامی در نماز جمعه ۱۹ ژوئن در تهران، صریحاً اذعان کرد که نظرات او به یکی از کاندیداها، یعنی محمود احمدی نژاد، نزدیکتر است».
تقلبات انتخاباتی
اکبر گنجی در نامهاش به دبیرکل سازمان ملل نوشته است: «اکثریت مردم ایران اعتقاد دارند که رأی آنها در این انتخابات خوانده نشده است. مردم ایران در سراسر کشور در اعتراض به این تخلفات انتخاباتی که نقض آشکار حق آنها در تعیین سرنوشتشان است به شیوهای بسیار مسالمت آمیز دست به اعتراضهای گسترده و آرام زدهاند. متأسفانه دولت جمهوری اسلامی در رویارویی با این اعتراضات آرام و متمدنانه با خشونت به سرکوب گسترده مردم اقدام کرده است و در این میان شماری از مردم بیگناه، و خصوصاً دانشجویان دانشگاههای سراسر ایران را توسط نیروهای نظامی و شبهنظامی خود به خاک و خون کشیده است، شمار زیادی از فعالان سیاسی و مدنی را در سراسر ایران به نحو غیرقانونی بازداشت کرده است، و همزمان تمام شبکههای ارتباطی کشور را مختل کرده، و فعالیت خبرنگاران و ناظران بیطرف بینالمللی را در ایران بهشدّت محدود ساخته است».
خواستهای گنجی و امضاءکنندگان نامه
گنجی در پایان نامهاش به بان کی مون خواستهای زیر را مطرح کرده است:
- تشکیل یک کمیتهی بینالمللی حقیقتیاب به منظور بررسی فرآیند رأی گیری، شمارش آرا و اعلام نتایج موارد تقلب و دستکاری در آرای مردم.
- اعمال فشار به دولت ایران جهت ابطال انتخابات تقلبی و برگزاری انتخابات آزاد، رقابتی و منصفانه زیر نظر سازمان ملل متحد.
- اعمال فشار به دولت ایران جهت آزادی کلیه زندانیان اعتراضهای اخیر.
- اعمال فشار به دولت ایران جهت رفع توقیف از رسانههای تعطیل شده در روزهای اخیر، و به رسمیت شناختن حق مردم ایران در زمینه آزادی اظهار نظر و اعتراض مسالمتآمیز به نتایج انتخابات اخیر.
- اعمال فشار به دولت ایران جهت ممانعت از هرگونه سرکوب و اعمال خشونت علیه مردم ایران.
- به رسمیت نشناختن دولت کودتایی احمدی نژاد و عدم همکاری با آن از سوی تمامی دولتها و مجامع بینالمللی
امضاء کنندگان
نامه اکبر گنجی به دبیر کل سازمان ملل را تا کنون بیش از ۲۵۰ تن از روشنفکران و فرهنگسازان کشورهای گوناگون امضاء کردهاند. در میان امضاءکنندگان نام افراد سرشناسی چون یورگن هابرماس، نوام چامسکی، جوز راموز هورتا، نادین گوردیمر، اورهان پاموک، ماریو وارگاس یوسا، فیلیپ پتیت، ریچارد جی برنشتاین، مایکل والزر، نانسی فریزر، آدام میشنیک و افا هوفمن به چشم میخورد.
-
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر